Почетният председател на ДПС Ахмед Доган бил „размахал пръст” на официалния председател на партията Лютви Местан още на миналата Коледа. На новогодишното тържество на партията и през 2014-та година пред елита на движението Доган бил направил забележка на наследника си за изразени позиции. „Това беше чисто приятелска и политическа забележка”, разказа приятелят на Доган проф.д-р Димитър Тадаръков в ефира на Нова телевизия.

Политолог не приема определението за Доган като патриот

Политолог не приема определението за Доган като патриот

ДПС балансирала между Турция и Русия

Тадаръков посочи, че тогава е присъствал на празненството на партията и е чул как тогава Доган намеква за първите грешки, които бил направил Местан. „Политиката му е в кръвта, учен и изследовател е, голям бохем”, така верният му приятел описа почетния председател на ДПС и побърза да каже, че от 6 месеца не бил забелязан да пие.

Според Тадаръков, Ахмед Доган мислел поне с 5-10 години напред. „Г-н Доган е по-българин от всички българи. ДПС е българска партия”, уверява другарят на Доган. По отношение на това какво се случва с приятелството на Доган и Местан проф. Тадаръков уточни – „това не са приятелства, това са политически взаимоотношения. Ако някой някъде е сгрешил в тази политическа игра, то излиза от нея”.

Междувременно от ДПС обявиха, че събират заседание на Централния съвет (ЦС) в 13 часа. „В момента се организираме за мястото”, обясни пресаташето на партията Велислава Кръстева.

Припомняме, че за спешно свикване на ЦС се заговори още вчера. Тогава като място за потушаване на „огъня” в движението се посочи неофициално Сараите на Ахмед Доган. По всяка вероятност именно там ще се събере ЦС. „Не мога да гадая”, бе отговорът на пресаташето Кръстева за дневния ред.

Появиха се информации за оставка на Лютви Местан на връх 55-тия му рожден ден, който е днес, за назначаването на един или двама временно изпълняващи длъжността председатели на движението до конгреса през пролетта, или пък запазване на статуквото. „Закрито ще е заседанието”, заяви пресаташето на ДПС.

Припомняме, Димитър Тадаръков бе шеф в “Булгарлизинг”, председател на Българската лизингова асоциация, бил е член на борда на директорите на “Албена”, шеф във фонд “Земеделие”. От 1991 г. преподавател в УНСС, той е ръководител на катедра "Икономика на туризма" в УНСС.