От България ли ще излитат американските самолети към Иран, пита ВМРО след внезапната и тайна визита на шефа на ЦРУ ген. Дейвид Петреъс.

Преди месеци партията отправи същото питане и при посещението на държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън. Смята се, че самолетите на военновъздушните сили на САЩ са от седмици у нас, а базата в Безмер е предполагаемата площадка за очертаващото се нападение срещу Иран.

ВМРО иска повече яснота от страна на официалните български представители по въпроса. Разбираема е конфиденциалната обстановка на случващото се, но зараждащите се страхове в българското общество трябва да намерят ясен отговор от страна на институциите - е становището на ВМРО.

При евентуални военни действия в Иран България трябва да получи достатъчно ясни гаранции за безопасност от страна на съюзниците си, смята ВМРО.

Събитията се развиват на фона на скорошното поредно изявление на високопоставени ирански военни, че всички съюзници на въоръжена намеса срещу ислямската държава са практически мишени в обсега на иранските ракети.