По повод информациите за обнародването на нелегален закон от Народното събрание обявиха, че е направена проверка по случая.

В публикувана позиция на НС се посочва, че "твърденията за обнародван "нелегален закон в ДВ" са несъстоятелни.

Законът за изменение и допълнение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е приет окончателно на 5 март 2010 г. и обнародван с указ №53 на президента на Републиката в брой 22 на Държавен вестник от 19 март 2010 г.
С това е изпълнена конституционно установената процедура за обнародване на приетите от Народното събрание закони.

Предоставеният за обнародване закон е изготвен въз основа на стенографския протокол от пленарното заседание и е удостоверен с подписа на председателя на Народното събрание.

Текстът на параграф 90 е гласуван от народните представители по доклада на водещата комисия, което е видно от стенографския протокол. По отношение на него няма постъпили искания за поправка по реда на Правилника за организацията и дейността на НС.

Няма подписано разпореждане на председателя на Народното събрание за публикуване на поправка на този текст в Държавен вестник.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е разпоредила издаването на извънреден брой на Държавен вестник, в който поправката ще бъде анулирана, уверяват от пресцентъра.

От служителите, допуснали обнародването на поправката, са изискани писмени обяснения. Виновните длъжности лица ще бъдат наказани.

Председателят на Народното събрание ще информира своевременно президента на Република България г-н Георги Първанов относно предприетите мерки за недопускане на подобни случаи.