Управляващите доволни, че на второ четене са приети парите на НЗОК. На брифинг в НС Александър Симидчиев подчерта, че това е факт, защото в зала е имало мнозинство.

Той обаче отчете, че в бюджета на Касата има позитивни и негативни новини. Депутатът е доволен, че са завишени парите за здраве, като с 20% е ръстът в доболничната помощ. В болничната помощ също има достатъчно средства.

Колегата му Васил Пандов не е доволен, че не е минало предложението догодина да не се сключват договори за нови дейности, тъй като има прекалено много болници. Според него трябва да се видят потребностите от нови лечебни заведения.

Не е минало предложението търговете за лекарства да се правят от НЗОК, а не от МЗ. Пандов е искал компромисно търговете да се провеждат съвместно, но не е минало. Сега остава да се види дали МЗ ще организира процедурите, по думите на Пандов.

След близо 4 (толкова беше към 18:30, та сметнете колко) часа реплики, дуплики, премесени и с леки и недотам заяждания единствено от страна на опозицията в посока "сглобката", 1 член от бюджета бе приет, без никой от управляващите, освен министър Василев, да вземе думата по същество.

А тепърва следва продължение...

Делово, методично и от място НС премина през двата малки бюджета

Делово, методично и от място НС премина през двата малки бюджета

Дебат нямаше, опоризицията не даде нито един глас