ДСБ смятат, че има изтичане на информация от Главна прокуратура към БСП.

С тази остра реакция излезе лидерът на партията Иван Костов на пресконференция днес.

Той се изказа остро срещу създадената от БСП комисия за защита на тези лица от партията, срещу които са повдигнати обвинения от прокуратурата.

"Това е „политически чадър" във формален вид. Вероятно тази комисия е работела досега скрито и сега излиза наяве", обясни Костов.
Според него ако не е имало такав комисия „нямаше да бъдат провалени много разследвания на прокуратурата"

Ние изразяваме възмущението си от това, че по такъв официален начин се осъществява партийна защита от правосъдие. При това предупреждаваме, че изтича информация от Главна прокуратура към тази същата комисия, която дава възможност за предотвратяване и възпиране ефикасността на бъдещите обвинения", посочи Костов.

От ДСБ заявиха още, че очакват както управляващите, така и Главна прокуратура да вземат мерки, за да гарантират ефикасността на своята работа и никой да не бъде защитаван с такъв „политически чадър" от правосъдието.

По думите на Костов фактът, че изтича информация личи от поведението на представителя на тази комисия Младен Червеняков.
„От думите му ясно се подразбира, че той е информиран", посочи Иван Костов, определяйки сведенията на Червеняков като класифицирана информация и част от работата на следствието.

Припомняме, след среща с Младен Червеняков главният прокурор Велчев заяви, че от страна на БСП няма натиск по разследванията на нейни членове.