Да не правим евтин пиар от една детска смърт. С тези думи председателят на парламента Цвета Караянчева отказа искането на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова за смъртта на 16-годишното момче на столичен булевард в неделя.

Караянчева е категорична, че не трябва да се извличат политически дивиденти от подобен инцидент. "Нека да изкажем съболезнования на семейството", каза Цвета Караянчева. Тя призова да се оставят компетентните органи да си свършат работата по разследването и изрази убеденост, че те ще стигнат до виновните.

Николай Кокинов вижда немарливост при инцидента на „Гешов“, но законът е ясен

Николай Кокинов вижда немарливост при инцидента на „Гешов“, но законът е ясен

Самозвана работа от електротехник и кражба на ток е по-вероятната версия

Корупцията в България вече убива, заяви от парламентарната трибуна депутатът Иван Ченчев. Ние настояваме за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради случилото се "там долу някъде".

"Този път номера няма просто да мине, защото се касае за смърт, защото се касае за политическа некомпетенция, защото се касае за корупция и за ваше управление", допълни още Иван Ченчев и подчерта, че управлението на София 12 години вече в ръцете на ГЕРБ - първо на Борисов, после и на Йорданка Фандъкова. Стотици са другите подобни случаи на безстопанственост, на некадърност и на корупция. Виновни за това са настъпилите в различните администрации "калинки".

"Политическата отговорност трябва да се търси тук в тази зала, защото всички ние имаме дълг към гражданите. Каква е хронологията, какво се случи след като имаме такъв ужасяващ инцидент. Какво ще прикрием?", посочи още Иван Ченчев.

Депутатът от БСП разкритикува премиера, който не е стъпвал в парламента. "Българският народ заслужава обяснение, кой е виновен за всичките ви поразии и безобразия. Отговорността е ваша. Ваша. Вие управлявате", допълни Иван Ченчев.