Членът на Националния съвет на БСП и председател на БСП във Враца Ивайло Лилов обяви, че няма цена, която премиерът Бойко Борисов не е готов да плати, и че ще пожертва всеки един в името на личното си оцеляване.

"Той е готов да пожертва всичко, включително и родината ни, за да оцелее лично, което е престъпно", настоя Лилов.

По повод оставката на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев, Лилов е категоричен, че подаването на оставка не е правораздаване.

"Управляващите работят на принципа - ако ни хванат, хванат. Всеки, който са успели да хванат, подава оставка и разчита, че с това се е приключило. Но дали е взел няколко милиона или 370 000 лв. от европрограма, за да си направи своя собствена хасиенда, няма значение, защото е ощетил държавата и българите", каза още Лилов.

Според него единственият вариант да има справедливост и правосъдие е днешната власт да си отиде и да има справедлив процес, който да накаже всички онези, които са злоупотребили с властта.

"Очевидно има много схеми, които тепърва ще излизат. Вероятно има и много тарикати, които са се възползвали от служебното си положение, за да се облагодетелстват по един или друг начин - дали себе си, дали тъщата", коментира той.