Прекратено е издирването на журналиста Мартин Кръстев, съобщи МВР. Според информация на БНР, позовавайки се на МВР, той се е самоубил. Още снощи оffnews написа, че Кръстев е намерен обесен в Горна баня.

Той изчезна безследно на 27 май в столицата. Към 10 часа на 29 май сутринта от МВР заявиха пред news.bg, че продължават действията по неговото издирване, тъй като намереното тяло на обесен човек в Горна баня е на по-млад мъж. Два часа по-късно на страницата на МВР бе съобщено, че издирването е прекратено.

Мартин Кръстев бе редактор, зам.-главен редактор във вестниците  "Стандарт", "24 часа", "Монитор", "КЕШ",  "Класа". Допреди няколко месеца той беше и управител на Академичното издателство на БАН, а по-късно редактор на две издания в областта на сигурността.

Припомняме, това е вторият обесен български журналист от края на март до сега. Около 20 март бе намерен обесен в дома си в Берковица журналистът Младен Дочев, чиито репортажи, анализи, коментари излизаха в: thesun.co.uk, dailymail.co.uk, mirror.co.uk. Дочев пишеше и за вестник Новинар, offnews и сайта за разследваща журналистика Бивол.

Поклон пред паметта им!