Откриването на метрото, по думите на Тома Диков - член на националния съвет на „България на гражданите", е панаир. Такова нещо в Европа няма, подчерта той и сравнявайки ни с европейците каза, че сме като аборигени.

Диков изтъкна, че днешното рязане на лентата струва 50 000, а според някои 70 000 лв. По думите на Диков присъствието на гостите днес за откриването днес е губене на време за тези хора, които са много ангажирани.

По същия повод Калин Томов от ръководството на партията на Кунева каза, че основният извод от случващите се „всенародни радости" е, че сегашното правителство, е правителство на довършване на чужди проекти.

Те не могат да произведат нито един собствен проект, подчерта Томов, а като доказателство посочи завода за боклук, който не е започнат, но за рекламата му били предвидени 1 млн. лв. Трябваше 2007 г. да е завършен заводът, припомни Томов.
Случаят с метрото също е довършване на чужди проекти, изтъкна той.

Според Томов най-притеснителното е, че управляващите не могат да произведат проекти за следващ мандат. Очевидно те не се готвят искрено и съзнават, че няма да имат втори мандат, коментира той.

Томов съобщи, че е излязла регистрацията в Държавен вестник на партия Българя на гражданите и че се работи активно за подготовка за изборите и особено по структурите в страната.

Този месец предстоят посещения на Меглена Кунева във Враца, Монтана, Видин, Самоков, Асеновград, Добрич, Силистра, Търговище.

Единствената ни гаранция да се защитим от фалшификации, най-вече на управляващите срещу нас, е да направим солидни структури в страната, коментира Томов.
Според него се очертава рискът да имаме най-нечестните избори в историята на българската демокрация.