Отложиха делото срещу Веселин Марешки за рекет и побой. Заседанията ще продължат след изборите. На днешното заседание Варненският окръжен съд не даде ход на насрочените за следващите 3 дни заседания, съобщи Петел.

На насрочените заседания трябваше да се изслушат 12 часа записи на телефонни разговори между Марешки и другата подсъдима Красимира Колева. Процесът бе отложен за 24 април. Причината е, че 6-годишното дете на Колева е болно и тя трябва да се грижи за него.

Пускат 12 часа записи на СРС-та в съда срещу Марешки

Пускат 12 часа записи на СРС-та в съда срещу Марешки

Материалите са по делото за изнудване

Лидерът на гражданско движение "Воля" Веселин Марешки бе в съдебната зала и показа недоволство от отлагането на делото. "Всеки ден правя по 20-30 предизборни срещи с хора из цялата страна. Отложих всичките си ангажименти за 3 дни, за да се явя тук. Други разиграват цирковете. Аз искам това дело да приключи час по-скоро", заяви Марешки.

Бизнесменът бе категоричен, че евентуалното му участие в следващия парламент няма да препъне отново процеса. "Не ми трябва имунитет. Та нали самият аз инициирах референдум за отпадането на тази привилегия", припомни той.

Припомняме, Веселин Марешки и Красимира Колева са обвинени в изнудване на наемателя на пицария "Ред хот" Асен Миланов. Те са обвинени за повреда на част от имуществото му. Отделно бизнесменът отговаря за лека телесна повреда, нанесена на общинския съветник Костадин Костадинов.

Според обвинителния акт през октомври 2015 г. Колева потърсила Марешки заради спор с бившия си съпруг Тони Димитров за собствеността на заведението. След развода той се разпореждал с имота и прибирал 5000 лв. наем месечно. Колева искала тя да взема парите. Помолила за помощ Марешки, който владеел останалата част от сградата и на когото била длъжница. Обещала му да си погаси борчовете с наема.

Аптечният бос се съгласил и платил 25 000 лв. на бившия полицай Веселин Жеков и гарда Бранимир Костадинов, за да притиснат Миланов директно да му превежда наема, твърди обвинението.

В лична среща с Миланов бизнесменът дори настоял сумата да се удвои на 10 000 лв., защото пицарията била разширена, а терасата й влизала в неговия терен. Наемателят не се съгласил и останал без ток, тъй като Колева със старо пълномощно издействала Енергото да дръпне шалтера на "Ред хот".

Вбесен, Миланов се оплакал на общинския съветник Костадин Костадинов. На 15 октомври вечерта той отишъл в пицарията. Там бил и Марешки, който извадил телефона си, за да заснеме Костадинов. Когато и съветникът направил същото, бизнесменът го ударил с юмрук в лицето.

Месец по-късно Марешки и Колева наели строителна фирма, чиито работници с чукове потрошили витрините на терасата на пицарията и нанесли щети за близо 15 000 лв., преди да ги спре полицията. Миланов иска 40 000 лв. обезщетение от двамата подсъдими за тормоза.

Делото срещу тях започна на 9 ноември 2015 г., като до момента бяха разпитани 15 свидетели и бяха слушани част от записите, събирани чрез СРС. Марешки и Колева не се признават за виновни. Той е на свобода срещу 20 000 лв. парична гаранция, а тя - срещу 1000 лв.