Около 12 часа записани със СРС-та телефонни разговори на аптекарския бос Веселин Марешки и бизнесдамата Красимира Колева ще трябва да бъдат изслушани в съдебната зала, съобщи Дарик.

Материалите са по делото срещу двамата за изнудване на наемателя на пицария Асен Миланов. Само страните по делото обаче ще могат да чуят записите, защото варненският съд уважи искането на защитата на Марешки да бъдат пуснати при закрито заседание.

Мотивите на адвокатите бяха, че СРС-тата разкриват данни от личния живот на бизнесмена, търговска информация и представляват държавна тайна.

Стенограмите от разговорите са общо 900 страници.

Към делото са използвани и СРС-та при разследването на Веселин Жеков - полицая. Според обвинителния акт той е получил от Марешки 25 000 лв, за да "въздейства" на Асен Миланов и да го накара той да превежда сумите за наема на заведението на Марешки.

Самият Жеков при показанията си пред Варненския окръжен съд отрече да е получавал пари от бизнесмена, защото така и не успял да свърши работата, за която двамата се уговорили.

Изслушванията на записите ще продължат и утре, а следващите заседания са насрочени за 14 и 15 февруари, когато трябва да започнат пледоариите.

Освен за изнудване Марешки е подсъдим и за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.