След вяли дебати парламентът отмени т.нар поправка „Янев", която задължаваше лидерите на работодателските организации и на синдикатите да обявяват доходите си публично чрез сайта на сметната палата. Това е основна предпоставка за възобновяване на тристранния диалог.

Сега работодателите, синдикатите и правителството имат реалното основание да подновят преговорите, на които трябва да се разискват въпроси като нивата на минималната работна заплата, както и минималните осигурителни прагове по отделните сектори в икономиката.

С приетите промени депутатите решиха в тримесечен срок от влизането в сила на този закон, публикуваните в публичния регистър на Сметната палата декларации на лицата фигуриращи в отменените текстове да се заличават от страницата на Сметната палата в интернет и да се предприемат действия за унищожаване на електронните и хартиените носители на тези декларации.

Прекратяват се и образуваните до деня на влизането в сила на новите разпоредби в закона административно-наказателните производства срещу лицата неподали встъпителни декларации в срока.

Започналите проверки или ревизии на работодателите и синдикатите следствие на „Поправката Янев" също се отменят.