Предвидената за днес среща на министър-председателя Сергей Станишев с руския президент Дмитрий Медведев беше отложена от руска страна, съобщи правителствената информационна служба.

Мотиви за отлагането на срещата не бяха посочени.

Няма провалени разговори. Просто програмата се променя динамично спрямо графиците", коментира премиерът Станишев.

Преди това премиерът откри в сградата на академията документалната изложба "Основите на българския парламентаризъм и началото на българо-руските дипломатически отношения", подготвена от ДА "Архиви".

Той  беше удостоен с титлата "Почетен доктор на Дипломатическата академия" на церемония в Дипломатическата академия на Министерството на външните работи на Русия.

По-късно премиерите Путин и Станишев откриха Националната търговско-промишлена изложба "България днес".

През последните години българо-руските икономически връзки достигнаха най-голяма си динамика за две десетилетия, заяви премиерът Сергей Станишев по време на откриването на изложбата.
Това е най-мащабното досега представяне на експортния потенциал на страната ни за последните 20 г., каза в приветствието си българският министър-председател.

Пред участниците в българо-руския бизнес форум, който съпътства изложбата, премиерът Станишев представи актуалната икономическа ситуация у нас и предимствата да се прави бизнес в България.