Правителството отпусна 150 милиона лева като допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ремонт на пътищата.

Средствата са за ремонт на пътни отсечки от републиканската мрежа с обща дължина приблизително 480 км и съоръжения по тях.

Финансират се дейности са фрезоване на съществуващата настилка, локални ремонти, полагане на нов асфалт, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация на съоръженията, подмяна фугите на съоръженията и други.

Най-натоварените пътни участъци целогодишно са източната дъга на околовръстния път на гр. София - трасето София - Перник /през Владая/, Димитровград - Хасково, Русе - Варна и др.

Друга част от обектите са част от туристическите маршрути към българското Черноморие - автомагистрала "Черно море", к.к. "Златни пясъци" - Варна, Карнобат - Бургас и др.

Чрез инвестицията в ремонта на участъци от пътната мрежа се цели подобряване на състоянието й и безопасността на движение на пътниците и превозните средства, като това трябва да даде реален ефект за икономическото развитие на страната.