Ние не преговаряме с терористи. Идеята на тази Конституция е ГЕРБ да направят диктатурата законна. Това заяви Николай Хаджигенов от Отровното трио на брифинг по повод внесения днес проект.

Той подчерта, че в исторически план всичко, което са направили Хитлер и Сталин е законно. Това се опитвал да направи и самият Бойко Борисов.

"Няма как да допуснем диктатурата да се узакони официално. Допуснем ли Борисов да пише Конституция, диктатурата ще стане законна и ще си имаме собствен Хитлер на Балканите", категоричен бе той.

Хаджигенов определи внесените от ГЕРБ предложения за машинно гласуване като "изстрел встрани". ГЕРБ е тумор навсякъде, където е, заяви той.

От своя страна Арман Бабикян посочи, че навсякъде ГЕРБ управлявас ходещи химикалки и по разпореждане отгоре. Той бе категоричен, че протестиращите нямат намерение да преговарят с хората от ГЕРБ.

ГЕРБ предлага машинно гласуване още на следващите избори

ГЕРБ предлага машинно гласуване още на следващите избори

От партията внесоха в НС проект за изменение на Изборния кодекс

Велислав Минеков допълни, че докато не се случи това, което искат протестиращите, протестът ще продължи. Направени са структури на протеста в 36 града.

По думи на Бабикян корупцията е превърната в модел на управление.

Той даде пример с общинското предприятие "Чистота-Искър" ЕООД. Въпреки че въпросите за фирмата са повдигнати в СОС от съветници на "Демократична България" през април, кметът Фандъкова не взема отношение и твърди, че проблемът е предаден на прокуратурата. Докладът е изготвен от специална комисия по искане на кмета, който е получен още в началото на 2019 г. Изглежда, че много дълго е преседял в нечие чекмедже, отбеляза Бабикян.

Той посочи, че изводите от поръчания доклад са некомпетентно ръководство и счетоводство и злоупотреба с власт от страна на управителя на дружеството Юлиан Михайлов, както и конфликт на интереси.

От своя страна Минеков заяви, че сме свидетели на манипулирано счетоводство и на назначение на роднини на ръководни длъжности, които ясно подсказвали модела ГЕРБ.

ГЕРБ внесе проекта си за нова Конституция
Обновена

ГЕРБ внесе проекта си за нова Конституция

Предприети са действия да има възможност за машинно гласуване