Двама надзиратели от арести в София са отстранени от длъжност заради тежки дисциплинарни нарушения, съобщават от Министерство на правосъдието.

Образувано е дисциплинарно производство срещу инспектор Тони Тодоров, главен надзирател в сектор "Арести" при областна служба "Изпълнение на наказанията"- София. Тони Тодоров е отстранен от длъжност до приключване на производството. Заповедта за това е на министъра на правосъдието Янаки Стоилов.

Дисциплинарното производство е по повод постъпили данни за допуснати тежки дисциплинарни нарушения, включително нарушаване на охраната и сигурността в ареста на бул. "Г. М. Димитров" и нерегламентирани контакти със задържани лица и цивилни граждани.

Отстранен е и мл. инспектор Георги Гишин, надзирател в ареста на бул. "Г. М. Димитров" към Областна служба "Изпълнение на наказанията" - София. Срещу него е образувано дисциплинарно производство за нарушаване на служебната дисциплина и за деяния, несъвместими с етичните правила и поведение на държавните служители. Заповедта за него е на главния директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" гл. комисар Ивайло Йорданов.

Иван Гешев е разпоредил проверки в затворите и затворническите общежития

Иван Гешев е разпоредил проверки в затворите и затворническите общежития

Спазват ли се разпоредбите на ЗИНЗС