Депутатът от "Атака" Димитър Стоянов по всяка вероятност ще изгуби поста си на заместник-председател на парламентарната комисия по европейска интеграция.

Във внесеното в деловодството на парламента предложение за седмичен дневен ред присъства и точката „за приемане на решение за освобождаване на член и зам.-председател на комисията по евроинтеграцията".

Припомняме, че вчера парламентарната комисия по етика се занима със случая „Стоянов" и освен че оцени постъпката като неприемлива, реши да предложи на парламента да преразгледа решението си за избор на евронаблюдатели  и да вземе решение за поименен избор за български евронаблюдатели в Европарламента.

Част от дневния ред на редовното заседание на ПГ на Коалиция за България е обсъждане становището на групата по случая.

В програмата на парламента за тази седмица е предвидено още да се създаде временна комисия за приемане на 4-та поправка на Конституцията. 

Предстои през седмицата второто четене на законопроекта срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти.

Ще бъдат разгледани два законопроекта за промени в НПК, както и промени в Закона за държавния служител, промени в търговския закон, промени в Закона за държавната собственост и второ четене на законопроекта за управление при кризи.