Не мога да разбера защо управляващите продължават да заблуждават, че вършат нещо. Разглеждайки вестниците, такъв PR на правителството и на президента не са правени досега.

Единственото, което трябва да кажат, е: "завариха ни и тук неподготвени - от Изток спряха газа, от Запад - парите". Това каза кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БНР.

Според него страната ни трябва да влезе в енергийната система на ЕС.

„Тази криза за нас, мисля, че беше много важна, защото ще се отървем и от тази енергийна зависимост от Русия, влизайки в енергийната зависимост на Европа. Тогава, когато се получава едно количество газ, ще бъде разпределяна за всички членки на ЕС."

Борисов изрази мнение и по добилата през изминалата седмица актуалност тема „протести", като заяви, че хората са свикнали и с протестите.

Според него на 14-ти януари се е стигнало и до кръв, защото полицията, политическото ръководство на МВР, иска да създаде у хората впечатление, че кметът забранява протеста, като за да изпълни целта, те не са съобщили на хората, че протестите се прекратяват временно.

По повод протестиращите полицаи Борисов заяви, че с това ръководство на МВР няма как да се поправят нещата.

„Те си решават партийните проблеми вътре, в МВР, сменяйки си хора и създавайки си настроения на служителите едни срещу други", каза още той.