След извънредния председателски съвет председателят на НС Цецка Цачева съобщи, че е взето решение да се внесе доклада на правна комисия с нов входящ номер и заседанието да продължи.

Тя предложи отново да се гласува предложението да не се спази 24-часовият срок от изтичане на дебата в комисия до разглеждане на доклада в зала.

За старта на пленарното заседаниео отново излезе председателят на правна комисия Данаил Кирилов.
ДПС обаче изригнаха и саботираха появата му с тропане по банките.

Социалистът Манол Генов предложи, за да се успокоят страстите, заместник на Кирилов да започне да чете доклада. Парламентарният шеф Цецка Цачева веднага си хареса за водещи червените депутати и членове на комисията Филип Попов и Чавдар Георгиев. Те обаче отказаха.

Отговорност на управляващите е да си довършат кашата”, изтъкна Филип Попов.
Цецка Цачева се ядоса защо те искали отстраняването на Данаил Кирилов, а не поемат заседанието.

Депутатът от ДПС Станислав Атанасов излезе на трибуната, за да натегне обстановката и попита защо трябва отново да се гласува решението да не се спази 24-часовия срок.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов излезе на трибуната в опит като бивш вътрешен министър да всее ред в хаоса. Той настоя да се избяга от конфронтацията. „Нека не превръщаме парламента в говорилня”, поиска Цветанов и защити работата на Кирилов в правна комисия.

Какво постигате от БСП-Лява България, обърна се той към социалистите и сам даде отговора, че те създавали само конфронтация.

От ДПС пък трябвало да бъдат уведомени за решението на председателския съвет.
Драмите продължиха с появата на Йордан Цонев от ДПС. „Кое е нормалното в този закон”, попита депутатът, с което ядоса парламентарния шеф Цецка Цачева.
„И вашето предложение, което днес приехме, ли е ненормално, господин Цонев”, попита тя. Това, че негова идея е била приета, обаче не укроти Цонев и той се захвана за процедурите, които от сутринта не дават никакъв резултат.

Къде ги има тези процедури, включи се Йордан Цонев и оправда поведението на парламентарната си група с думите: „На ненормално приемане на закони – ненормална реакция.”
Отново на трибуната излезе Данаил Кирилов и отново от ДПС заблъскаха по банките.

„Аз искам много повече от вас”, обърна се той към тях и поиска заместник на правна комисия да се заеме с четенето на доклада. Този път Цецка Цачева си хареса Четин Казак, който също си направи отвод.

Казак върна топката в полето на ГЕРБ, предлагайки Десислава Атанасова като изтъкна, че и преди време премиерът е посочил, че тя е тежката артилерия на партията.

Много отдавна тя е тежката артилерия, върна комплимента Цецка Цачева.
Атанасова се зае с отговорната задача, като появата й бе приета с аплаузи.