Народното събрание търси заместник-председатели на КФН. Депутатите не харесаха Румен Соколов и Йордан Чомпалов за заместник-председатели на КФН. Те бяха подкрепени само от ГЕРБ.

Партньорите на управляващата партия ОП се разделиха в гласуването- част бяха против, другите гласуваха "въздържал се", но не дадоха подкрепа за кандидатите на герберите.

Припомняме, преди време председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова внесе в парламента своите номинации за постовете на двамата зам.-председатели с изтекли мандати.

Да отговаря за надзора над инвестиционната дейност бе предложен икономистът Румен Соколов, а за осигурителния пазар - юристът Йордан Чомпалов.

Според процедурата след не по-малко от 12 дни те трябва да бъдат изслушани в парламентарната Комисия по бюджет и финанси, а след това кандидатурите трябва да бъдат подложени на гласуване в Народното събрание.

Румен Соколов прави кариера в Българската фондова борса. Бил е журналист и инвестиционен консултант. Йордан Чомпалов е адвокат. Работил е в Държавната комисия по ценни книжа.

Световната банка препоръча редица мерки на КФН

Световната банка препоръча редица мерки на КФН

Най-критичен проблем е гарантирането на независимостта на комисията от правителството