Новорегистрирана партия поиска оставките на правителството и провеждане на предсрочни парламентарни избори.

ПП "Коалиция за теб, България" се закани да работи в интерес на обществото и поиска оставката на цялото правителство на Бойко Борисов 3 и провеждане на предсрочни парламентарни избори.

Това обяви на пресконференция в БТА председателят на новорегистрираната политическа партия ПП "Коалиция за теб България (КТБ) - символи, ценности и цели" Валери Григоров. По време на пресконференцията бе представена и Политическа декларация на Изпълнителния съвет на партията.

В структурата на партията са назначени обективни хора с будна гражданска съвет, които залагат на високата експертиза, високото образование и възможността да управляват структури в областта, в която са работили, каза още Григоров.

Той припомни, че на 14 октомври 2017 г. е бил сформиран инициативен комитет, който не приема сегашния едноличен политически модел на управление в държавата.

Григоров обясни, че партията носи името "КТБ", защото би искала да отправи послание към българските граждани, неправителствените организации, сдруженията за противопоставяне на едноличното управление на държавата, модела на заличаване на българските институции, подронване на държавността и категоричен отпор на правителството на Борисов 3.

Шефът на "КТБ" поясни, че партията носи това име, защото иска да се противопостави на най-големия грабеж на банковите и държавни институции в страната.

Валери Григоров отправи послание към извънпарламентарните партии и лидери да загърбят егоцентризма и да погледнат в друга посока.

Той даде да се разбере, че в лоното на партията е вплетена основната идея и послание - позитивизъм и прагматизъм затова да се управлява държавата в полза на обществото, на обществено-държавните интереси, разрешаването на проблемните политики и категоричен отпор на управляващата коалиция.

"КТБ" декларира, че ще работи за промяна на действително разделение на властите, независимост на съдебната власт, гарантиране на гражданските права и свободи на всеки един човек в държавата и свободни институции, работещи в интерес на обществото.

Григоров не отговори на въпрос в кой политически спектър се позиционира партията - дясно, ляво или център, заявявайки, че това е типична народняшка партия и ще се бори за интересите на народа.