Премиерът Бойко Борисов заминава на официално посещение в Кралство Саудитска Арабия. Премиерът ще бъде придружен с официална делегация от кабинета.
Това ще бъде първото посещение на толкова високо равнище в двустранните отношения между България и Кралство Саудитска Арабия.

Целта на посещението е да бъдат засилени икономическите и търговските отношения и сътрудничество между държавите. Очаква се по време на визитата да бъдат обсъдени въпроси в ключови сфери като сигурност, енергетика, търговия, транспорт, туризъм.

В Рияд премиерът Борисов ще разговаря с Пазителя на двете Светини Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал-Сауд. По-късно е предвидено Борисов да се срещне и с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел ал-Джубейр, както и с министъра на енергетиката, индустрията и минералните ресурси на арабската страна Халид ал-Фалих.

По време на визитата почетен гост ще бъде Симеон Сакскобургготски.

В официалната делегация до Саудитска Арабия ще бъдат още вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на туризма Николина Ангелкова.