Патриотите остро атакуваха ДПС за пресконференцията във връзка с посещението на председателя на АЛДЕ Баален.

Обединените патриоти възразяват срещу опитите на една партия, която се превърнала в символ на корупцията в България, да се изявява като защитник на някакви либерални ценности, атакува депутата Искрен Веселинов.

Те не приемат критиките от партията, "автор на кръговете във властта" и "разпределяща порции" във властта.

Това е лицемерие, според Искрен Веселинов. Заплаха за държавата било връщането на ДПС във властта.

Според Павел Шопов се цели дестабилизация на властта и сваляне на властта. Тази атака не случайно се осъществява от ДПС, тъй като партията на Мустафа Карадайъ искала "истерично да влезе във властта", изтъкна той.

ДПС били изобличени именно от патриотите. Национализмът не е опасен за държавата, по-опасен е турският национализъм, чийто носител са от ДПС, по думите на Шопов.ДПС ще слиза на все по-ниска кота, прогнозира той.

"Тази турска мъзга на ДПС сме я мирисали дълги години", атакува и Валентин Касабов. Той захапа "Данчо ментата" и другият, който си "мислел,че може да говори български".

"Тези депесарски тахтаби* да не ни се пречкат в краката, защото много миришат и да внимават, защото можем да ги смажем", закани се още Валентин Касабов.

От ДПС се страхували от патриотите и най-вече ги било страх от Валери Симеонов. Патриотите смятат,че ДПС мерели температурата на кабинета къде ще поддаде той. Ако паднел Валери Симеонов, това щяло да е удар за правителството.

*дървеници