Обединените патриоти се регистрираха в Централната избирателна комисия (ЦИК) за вота без лидерско присъствие. Водачите на формациите изпратиха свои представители. Обединението бе регистрирано от поп иконата на българската естрада Кристина Димитрова.

Вратите на ЦИК обаче се оказаха заключени и се наложи пратениците на патриотите да почакат за регистрацията.

В комисията бяха внесени документи за присъединяване на политическа партия "Средна европейска класа" (СЕК) към коалиция "Обединени патриоти" - НФСБ, "Атака" И ВМРО" за участие в предстоящите предсрочни избори за народни представители.

Кристина Димитрова е член на Изпълнителния комитет на ПП СЕК.

Заместник-председателят на ПП НФСБ Данчо Хаджиев, председателят на ПП СЕК Георги Манев и популярната българска поп певица Кристина Димитрова внесоха документите за включването на СЕК към състава на патриотичната коалиция.

Данчо Хаджиев коментира, че със СЕК си сътрудничат още от евроизборите през 2014 г. Патриотите очакват и други партии да се включат към коалицията им.

Цел номер едно за патриотите ще е повишение на минималната пенсия заедно с покачване равнището на всички пенсии в страната, защото положението е катастрофално.

От своя страна председателят на партия СЕК Георги Манев коментира, че работят добре с НФСБ и с Патриотичния фронт. ПФ отстоявал в Народното събрание законодателните инициативи, които СЕК предлагали. "От десет години се борим за отстояване на просперитета на средната класа в България и се надявам, че нашето присъединяване ще допринесе за патриотичната идея и за коалицията "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО", отбеляза Манев.

Певицата Кристина Димитрова също отчете, че работят успешно с Патриотичния фронт и имат пълно доверие на Обединени патриоти. Тя смята, че като популярно лице би помогнала идеите и целите на коалицията в областта на културата и изкуствата да достигнат по-лесно до народа.