В последните 3 дни министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова е станала жертва на фалшиви новини. По адрес на Павлова имало поредица от изфабрикувани твърдения и цитати, които тя не изричала, от места, на които тя не е била. За това информират в писмо до медиите от Министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Павлова никога не казвала: "Работят в чужбина, защото са алчни, заплатите в България не са лоши!" Тези думи били сложени в устата на министъра от група сайтове с неясна собственост и без фактология и конкретика.

По този повод Павлова излезе с официална позиция. По думите ѝ тя никога не е и не би направила „такова омерзително изказване, още по-малко по адрес на мои сънародници". Павлова научила за изказванията си от социалните мрежи.

Срещу опити за оклеветяването й се обяви Лиляна Павлова

Срещу опити за оклеветяването й се обяви Лиляна Павлова

След информациите, че носи скъпи дрехи на официални събития

"Знам, че житейският избор на всеки един от българите да напуснат страната в името на по-доброто бъдеще на децата им е труден и е достоен за уважение. Историята на всеки един от тези българи е низ от перипетии и трудни решения. Убедена съм, че всеки един от тях заслужава добро заплащане, сигурност и уважение където и да се намира по света", обяснява Павлова.

Поради това и усилията на министъра били насочени към това да се подобрят условията на живот, труд и заплащане у нас, както и да се премахнат двойните стандарти и българите да имат правата и самочувствието на европейци. "Искам българите да остават в родината си, а тези навън - да се завръщат у дома. Искам сигурно бъдеще за децата ни."

От министерството обръщат внимание, че всички изказвания на Павлова са публични и в голяма степен анонсирани и отразявани чрез прессъобщения, чрез сайтовете на министерството, на председателството и в социалните мрежи.