Убеден съм, че нашите евродепутати ще бъдат най-много от всички политически партии, заяви лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

Днес той откри офис на партията в Плевен в общинската сграда "Гена Димитрова".

Цветанов уточни, че депутатите на ГЕРБ "ще бъдат част от Европейската народна партия - мнозинството в Европейския парламент - партията, която би могла да защити националните ни интереси".

Предизборната кампания на ГЕРБ ще бъде позитивна и информационна, защото българските граждани не знаят какво е договорила политическата класа за Европейския съюз, отбеляза Цветанов.
Той изрази съжалението си, че "десните партии не са успели да се противопоставят реално на сегашното политическо статукво", защото според него "в момента България се управлява от една тройна коалиция, която води страната назад и по никакъв начин не гарантира просперитета й, но за съжаление няма реална опозиция, която да се противопостави".

Тези първи избори за политическа партия ГЕРБ са и първи за България за евродепутати и се надявам, че съвпадението е един добър символ, посочи Цветанов.

"Ние сме млада политическа партия, не носим бремето на политическото статукво и се надяваме, че ни е обединила идеята за по-добра България, да бъдем равноправен член на Европейския съюз", допълни той.

На тържеството при откриването на офиса присъстваха Венцислав Върбанов, лидер на БЗНС-Народен съюз, кметът на Плевен Найден Зеленогорски, членове и симпатизанти на ГЕРБ, ВМРО, земеделски организации.