Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в извънредно изявление пред журналисти предизвика президента Румен Радев на политическия терен.

Пеевски днес от изявлението на президента Румен Радев разбрал вече сигурно, че той ще прави партия. Чакам го на политическия терен, да премерим сили на европейските избори, които биха били едно достойно представяне, подкани го Пеевски на брифинг пред журналисти в кулоарите на Партийния дом. Припомняме, че не за първи път Пеевски подканя държавния глава да попаде оставка.

"Страх имаше в неговите очи. Очаквам да си подаде оставката и да го видя на политическия терен, да стане политически лидер, да има достойнството да бъде такъв, да се срещнем на европейските избори. Единственото, което е недостойно, е ако тази партия е финансирана с мръсни пари от неговите служебни мандати", посочи Пеевски.

Делян Пеевски няма нищо против прокуратурата да даде повече информация по БТК, ББР и Булгартабак, както поиска Румен Радев.

Пеевски обаче не разбира бързия отговор на държавното обвинение от тази сутрин, при положение, че дори все още не си е подал питанията. Лидерът на ДПС ще пусне въпросите си до прокуратурата до един час. Затова и в момента се чуди как така в прокуратурата няма нищо общо за съветниците на държавния глава. От няколко години навсякъде се говори за пътя на Копринката и за Сотир Ушев, имало много неща в медиите за пътя на Копринката, а прокуратурата не реагира. Вие виждате ли разследвани данни до момента, запита Пеевски.

Крум Зарков: Румен Радев не може да бъде разследван, докато е на поста президент

Крум Зарков: Румен Радев не може да бъде разследван, докато е на поста президент

БСП се е затворила, но пред нея все още има хоризонти, прогнозира служебният правосъден министър

Той се надява институциите да започнат да работят, да има ново начало, хората да получат правосъдие, всички да са равни, всичко да се получава на светло и "всичко, което казва мистър Кеш да бъде проверено".

Делян Пеевски изтъкна, че диктатурата на мистър Кеш е свършила и повече нямало да се повтори. "Изкарах го от удобния комфорт на уютния кабинет, каза, че ще прави партия, чакам го на терена. Ръкавицата е хвърлена и аз я приемам. Искаме битка на политическия терен. Не може да седи в уютното кресло на президент и да злоупотребява с институцията и зад това кресло да се крие с пълния си имунитет", отсече Пеевски.

Макар и да не спомена "импийчмънт", Делян Пеевски намекна за такъв, призовавайки журналистите да прочетат добре Конституцията и да видят процедурата по сваляне на имунитета.

Румен Радев чува хор на страха заради нова политическа партия

Румен Радев чува хор на страха заради нова политическа партия

Отказа да коментира г-н "Магнитски"