Размяната на реплики в кулоарите на Партийния дом отново бе продължено от Делян Пеевски с отговор на отговора. Както и вчера председателят на ПГ на ДПС реши да продължи диалога и отново във вчерашния си стил, близък до уличния език.

"Христо като го гледам една от най-древната професия - просто една сладка куртизанка, която на час лъже, после си признава, сяда по скутове, после излиза обиден или сърдит." От една страна според Пеевски, Христо Иванов няма собствена воля, "чичко Шеф си го привиквал в офисите" и зад него стои българската олигархия, а той бил просто неин слуга.

От друга страна обаче, Делян Пеевски смята, че Христо Иванов гледа на хората от ДПС като второ качество. А не може един човек да иска да изолира една партия и едни хора.

"Да не принизява нещата, че проблемите са му с Пеевски", призова за себе си в трето лице депутатът и продължи така: "Пеевски го нямаше няколко парламента и защо тогава не кореспондираше с ДПС, а натикваха партията постоянно с натикване и мазане ДПС в ъгъла? Болката им е сега, че ДПС има ясен глас и изразява това, което искат хората." Именно заради това Пеевски бил тук (в Народното събрание, бел.ред.) - за да бъде чуван високо гласът на хората от ДПС.

От това именно ги боляло в ДП и конкретно Христо Иванов и "енджиотата" (NGO - неправителствена организация, английски). Виждам, че много ги боли от това, но да го осъзнаят - "няма как Христо Иванов и енджиотата... няма да овладеят прокуратурата, няма да овладее КПКОНПИ, няма да овладее регулаторите, а България ще бъде свободно от олигархията и това ще го направи ДПС".

Пеевски се закани: Ако си мислят, че олигарсите ще владеят България много бъркат - през натиск, енджиота, през сигнали в чужбина, това няма да се случи. Истината винаги излиза наяве, всичко ще стане наясно и лицата, които са омаскарявали хора, категоричен бе Пеевски.

Христо Иванов е частичка от обединението на ПП-ДБ и от това не зависи бъдещето на управление. Иванов се надценява, подвежда ПП и трябва да разберат - времето на олигархията свърши и парламентът, и новата Конституция ще работи за хората, увери Пеевски.

"Олигарсите вън! Властта - в парламента, а не по офисите и автомобилите", завърши втория си брифинг за деня Делян Пеевски.

Пеевски: Малката бъбрива Шехерезада Христо Иванов тласка държавата към нови избори

Пеевски: Малката бъбрива Шехерезада Христо Иванов тласка държавата към нови избори

Меморандумът на ПП-ДБ бил написан от Иванов с цел да се глътне държавата