Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски разкри как Христо Иванов искал да делнат съдебната система - в кабинета на Пеевски седял в скута му на мазно черно кафе.

Председателят на ПГ на ДПС е ядосан, че изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов, агент на ДС, лично посочен от тях, както каза депутатът от ДПС.

Партията отказала делкането на Христо Иванов. Иванов искал да е сигурен как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да стане Андрей Янкулов главен прокурор и зам. главен прокурор - Сава Петков. Лично седя зад думите си, посочи Пеевски.

Делян Пеевски: В делкане няма да участваме

Делян Пеевски: В делкане няма да участваме

За него е абсурдно в меморандум да има желание за подялба на съдебната власт

Христо Иванов и олигарсите зад него искали да завземат прокуратурата, посочи депутатът от ДПС, и обясни, че битката е за КПКОНПИ и прокуратурата, олигархията иска да завладее държавата. Иначе имало добри разговори за Конституцията между партньорите , стана ясно от коментара му.

Да спрат приказките вече как ГЕРБ е с ДПС, настоя още Делян Пеевски и попита: "Кое е лошото на ДПС? Че Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми, докато се случи Конституцията и всички ми идваха час по час?". А по повод заявката на Иванов, че ще извади отново темата ДПС, Пеевски го попита през медиите: "Коя бе, Христо, приятелю мой."

Той каза, че ДПС е най-отговорната партия. "Ако нас ни нямаше, нямаше да го има. Маските трябва да паднат, Христо, искам да го знаеш, приятелю мой, всичко свърши, вие сте ми ясни."

Христо Иванов: Съдебната реформа е само в началото си

Христо Иванов: Съдебната реформа е само в началото си

Парламентът е показал, че може да изгражда такива съгласия "при всички турбуленции и спорове"

Делян Пеевски иска очна ставка с Христо Иванов. Той отново застана пред медиите и призова депутата от ПП-ДБ да дойде , да застане пред него и да отрече казаното по-рано от председателя на ПГ на ДПС. Той отново каза, че Иванов е искал Андрей Янкулов или главен прокурор, или шеф на КПКОНПИ. Искал всички регулатори да са с негови хора и да овладее съдебната система. Беше му отказано, делкането Не, отсече Делян Пеевски.

Много срамно лъже, не му отива, да спре да бъде слуга на олигарсите и да бъде достоен български депутат и да разбере, че е тук, за да работи за хората, подчерта той и каза, че е свършило времето, в което някой ще маже ДПС. Конституцията я има благодарение на нас, каза Пеевски. А на кампанията се закани, че ще е на всяко предизборно събитие на ПП-ДБ, ще ги гледа в очите и ще им отговаря.