Христо Иванов определи днешните събития като поредната фойерверка от безвкусни пошлости. Проблемът е, че ДПС искат да бъдат скрит партньор на ГЕРБ в това разпределение, заяви пред медиите в Партийния дом той.

ДПС не искали да има ясни правила и регламент между ГЕРБ и ПП-ДБ как ще се разпредели тази власт. Пътят е към преговори , подчерта Иванов и отказа да коментира думите на Делян Пеевски. Иванов не упражнявал древната професия да вади компромати.

Темата са регулаторите, темата е как ще бъде избран следващия главен прокурор, отчете народният представител. Надявам се страстите да се успокоят, допълни той и изрази надежда партиите да се върнат към разговорите за реформите. ДПС имат интерес да си променят позиционирането и във вътрешен, и във външнополитически план, смята Иванов. Мъдра била да подкрепят Конституцията.

Господин Пеевски е на път да взриви целия този капитал с поредното му изхвърляне, защото сдържаността никога не е била от силните му страни, заяви депутатът. Никого не сме използвали, нито те са ни използвали, смята Христо Иванов. Свършили сме работа, която е добра за страната, категоричен бе той.

Искаме да преговаряме с ГЕРБ, посочи Иванов. Очакваме разговори, допълни народният представител. Надява се да бъде избран главен прокурор с профила на Андрей Янкулов, защото тогава нямало да има хора като Нотариуса. Пеевски му правел услуга като показвал от къде идва проблемът. Мария Габриел не трябва да бъде изтиквана напред, а разговорът трябвало да се води с Бойко Борисов.

Явно на ГЕРБ и ДПС им харесва офертата от 2/3 от регулаторите за тях, според него. Това беше ли делкане, недоумява той. Дори и да се отиде на избори , пак ще се обсъждат регулаторите. По-добре сета да проявим малко разум и да се разберем, настоя Христо Иванов.

Според него ядосал Пеевски като казал, че при кампания отново ще излезе на дневен ред темата за ролята на ДПС във властта. За минути Пеевски изгарял възможността ДПС да е приемлив партньор. Явно за Пеевски е делкане, когато той не успява. На мен Пеевски не ми е правел услуги, отчете Христо Иванов.

Пеевски сваля маските: Христо Иванов седял в скута му и пил мазно турско кафе
Обновена

Пеевски сваля маските: Христо Иванов седял в скута му и пил мазно турско кафе

Делян Пеевски иска очна ставка с Христо Иванов дали той и олигарсите зад него искат да завземат прокуратурата