Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски сигнализира МВР и ДАНС незабавно да установят как на територията на България е допуснат да работи екип на забранената в ЕС телевизия "Русия 1". Това съобщиха от пресцентъра на партията.

За качените в платформата YouTube материали, заснети в центъра на София, алармираха бившият посланик на страната ни в Русия Илиян Василев, а Пеевски е прочел и медийни публикации за това.

"Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия, възможността екип на медия, забранена за излъчване на територията на ЕС, рупор на руската военна машина, да излъчва от центъра на София", се казва в сигнала на Делян Пеевски.

В него той изразява остро възмущение от този акт, като настоява ръководството на Министерство на вътрешните работи и ДАНС незабавно да извършат спешна проверка за установяване на обстоятелствата и фактите по този случай.

"Напомням, че Русия обяви България за неприятелска държава, а преди два месеца Москва изгони кореспондента на БНР", допълва председателят на ПГ на ДПС.

Според Пеевски проявата на недостатъчна активност при подобни провокации е лош сигнал към нашите евроатлантически партньори. Наред с това поставя под риск от влиянието на хибридните атаки обществения ред и застрашава сигурността и суверенитета на България, подчертава той.

Русия обяви новите чуждестранни агенти

Русия обяви новите чуждестранни агенти

Журналист, издание и три компании работели против властта в Москва