Делян Пеевски, председател на ДПС и на парламентарната група на партията, е изпратил до МВР, прокуратурата и Държавна агенция "Национална сигурност" разпространените през май в медийното пространство записи с реплики като "неофициален кеш", "кеш в торби", "президентът с кеша", незаконно финансиране на избори, овладяване на парични потоци. След като случаят стана обществено известен, такъв запис беше качени и на страницата на ПП-ДБ във "Фейсбук".

В сигнала си до институциите Пеевски настоява да бъде проверена автентичността на записите и да се установяват участниците в разговорите. По думите му, ако се докаже, че записите за истински, компетентните органи трябва да предприемат задълбочено разследване, в рамките на което да стане ясно дали са налице факти и обстоятелства за извършени престъпления.

Пеевски внесе доклада по аферата в "Митниците" от 49-то НС в прокуратурата

Пеевски внесе доклада по аферата в "Митниците" от 49-то НС в прокуратурата

В доклада подробно е описано какво са казали изслушаните в комисията

Делян Пеевски заявява, че е недопустимо в подобни скандални разкрития в европейска държава да не бъдат разследвани и да не бъдат наказани виновните, ако има такива. В това той вижда лош сигнал за ситуацията с борбата с корупцията по високите етажи на властта. Според Пеевски трябва да се работи последователно и непоколебимо за връщането на доверието на хората в законите и институциите.

Пеевски зове мистър Кеш да връчва третия мандат и да вървим на избори

Пеевски зове мистър Кеш да връчва третия мандат и да вървим на избори

"Сериалът, който ПП-ДБ прожектира е по-сериозен от сериала "Наркос".