Решението на Румен Радев да назначи в СЕМ журналист с доказана в годините принадлежност към руския режим и неговите интереси, с влечение към прославата на ярки комунистически величия и идеали на коминтерна по света, е поредната груба провокация към свободата на словото и медиите, към основните демократични принципи и ценности и евроатлантическа принадлежност на България. Това заявява председателят на ДПС Делян Пеевски.

Според него действието на държавния глава е много тревожен сигнал към Европа, която категорично прокламира независимост за медийните регулатори.

Радев назначи Къдринка Къдринова за член на СЕМ

Радев назначи Къдринка Къдринова за член на СЕМ

Тя има повече от 40-годишен опит в медиите

Все по-често Радев поставя на изпитание доверието на българските гражданите за това, че държавата и в частност регулаторите, в които той има свои квоти, че назначаваните от него ще работят за интересите на обществото, изтъква Пеевски.

По негови думи с този акт Радев "грубо манифестира своите васални зависимости към Москва и за пореден път доказва, че за него властта е самоцел и подчинение на чужди интереси".

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че президентът Румен Радев е назначил журналиста Къдринка Къдринова за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента.