Делян Пеевски отстъпи своето място в следващия Европейски парламент на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова.

В изборната нощ появилият се след близо година мълчание политик обяви, че евродепутатството не е самоцел за него, той трябва да бъде още дълги години до структурите на ДПС, на които дължи всичко и именно заради това ще се откаже от сигурното си вече място в Eвропарламента.

Остава открит въпросът, кой ще заеме министерския пост, овакантен от Михайлова.

След новината за преотстъпеното евродепутатско място на Пеевски на Искра Михайлова лидерът на ДПС Местан посочи, че Михайлова ще бъде заместена от много стойностен министър.
"ДПС има една доста солидна банка кадри", се похвали председателят на третите по сила в НС. Той не успя да посочи името на следващия ни министър на околната среда и водите, но се зарече, че това няма да е строго партийна номинация.

Пеевски пък използва редкия момент пред родните медии и направи емоционално признание. "Кой? Кой? За кое Кой", попита Делян Пеевски, трогнат от повтаряния въпрос на протестиращите - "Кой?".

"Ако бях чул някакво обвинение, бих го разбрал, бих се оттеглил като цяло от политиката. И това ще изтърпя, и през това ще мина, но когато всичко свърши кой ще ми се извини", поиска да разбере още скандалният политик.

Той разкри още лични емоции, като например, че не таи злоба към никой, въпреки всичко. "Да оглавя ДАНС също беше решение да дам нещо на България", си припомни още Пеевски проваления избор за шеф на ДАНС от преди година.