Законотворците почетоха днешния празник на възрастните хора.

Първи бяха от ГЕРБ, които изтъкнаха постиженията си за подобряване статуса на пенсионерите. Светлана Ангелова посочи, че всички действия на управляващите не са популизъм, а реални действия. И докато другите обещавали, ГЕРБ давали. За пример тя посочи ръста на пенсиите, както и отпуснатите 50 лева върху пенсиите в рамките на няколко последователни месеца. Ангелова подчерта, помощта най-вероятно ще продължи.

По 50 лева месечно за пенсионерите до март 2021
Обновена

По 50 лева месечно за пенсионерите до март 2021

Обсъждат се няколко варианта за осъвременяване на пенсиите на възрастните

По време на пандемията управляващите осигурили на възрастните хората дезинфектанти в звената за социални услуги. Здравето им е запазено и с въвеждането на специални часове за посещение в аптека и магазин. Ангелова се надява, че за пенсиите ще се постигне справедлива индексация с бюджета за следващата година.

Ден за поезия, музика и уважение към възрастните хора, така социалистът Георги Гьоков определи днешния ден. Нищо значимо не е направено за възрастните хора, обаче според него. Близо 30% от населението у нас е на възраст над 60 години. Настоящите мерки, според червените, не са достатъчни.

Отлагат индексацията на пенсиите за след пандемията от COVID-19

Отлагат индексацията на пенсиите за след пандемията от COVID-19

И докато се изплащат по 50 лв. месечно

Гьоков иска амбициозни цели и бързи действия за изграждането на по-добър живот за българския пенсионер. Левите искат преизчисляване на всичко пенсии, отпуснати до 2015 година.

Старостта не е порок, а естествена част от живота, подчерта червеният депутат и подчерта, че възрастните хора са материално бедни, но духовно богати.