Депутатите влязоха в лют спор за размера на пенсиите. Идеите на народните избраници от левицата са за промени в Кодекса за социално подпомагане с цел справедливи доходи за българските пенсионери.

Трябваше да се обединим около едно нещо - че пенсионерите в България мизерстват и не получават добри пенсии, включи се Георги Гьоков от БСП. По мнението му не трябва пенсионерите да са с чувството, че са забравени от Бога. Според него положението на българските пенсионери е трагично. 

Дават допълнително 277 млн. лв. за увеличение на пенсиите

Дават допълнително 277 млн. лв. за увеличение на пенсиите

Над 2 130 000 пенсионери ще получат увеличение с 5,7% от 1 юли

Няма как минималната пенсия да е 219 лева, а лекарствата да струват 200 - 250 лева, смутен е червеният депутат. ГЕРБ 10 години управлявате и нищо за пенсионерите, обърна се депутатът от БСП към управляващите.

Пенсиите в България са обидно ниски, съгласи се и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Вода газим, жадни ходим", включи се и Павел Шопов от "Атака" с тази стара поговорка. Той покани колегите си депутати в неделното училище на Волен Сидеров. Да не се мразим помежду си, настоя националистът. Шопов се заяде с ДПС, че не била българска партия. Хамид Хамид от ДПС пък се ядоса и излезе да направи забележка на водещия заседанието Явор Нотев. Депутатът настоя да санкционира Павел Шопов, но изтъкна, че и Нотев бил от "същата група малоумници".

Спас Гърневски има решение на проблема с ниските пенсии. Социално ориентираните в БСП да предложат на криминалните комунисти да върнат половината от заграбеното и пенсиите ще скочат три пъти повече, обясни от трибуната той. Партията му трябвало да продължи да е на власт. До края на мандата нещата ще си дойдат на мястото, каза той.