Причината затова, че правителството си отива и невъзможността да се състави ново в сегашния парламент е порочният характер на зачатието на коалицията с идеологически противници. Това заяви бившият здравен министър и председател на партия КОД Петър Москов пред БиТиВи.

По думите му диагнозата на сегашната политическа криза е безизходица и безпътица - не може да се излъчи управление в сегашното Народно събрание, а в следващия парламент от следващите избори отново няма перспектива за ясна отговорност за съставяне на кабинет. Лечението е едно - да се промени начинът, по който се държат политиците. Трябва да има голямо синьо обединение и мощна синя дясна фаланга, настоя Москов.

Кирил Петков може да не бъде издигнат за премиер, предполагат от ПП

Кирил Петков може да не бъде издигнат за премиер, предполагат от ПП

Преговори с ИТН биха били много трудни

Такава десница не трябва да се стъпва на външни утопии, а върху това, което се провали десницата през прехода, изтъкна Петър Москов. Той счита, че разумното поведение е да вършат работа, когато могат да го направят, е да не обясняват, че нищо не могат да направят.

Според него борбата с корупцията се води не като се бориш с човека, а за ценности и позициониране. Ако преди 6 месеца имахме корумпирано ГЕРБ, сега имаме корумпирано ПП и ИТН, посочи бившият здравен министър.