Според Петър Стоянов, за да успеят на изборите догодина, парламентарно представените десни партии трябва да изберат нови лидери. 

"На България е необходима силна, трезва десница. В България има достатъчно избиратели, които биха гласували за такава десница", прогнозира пред журналисти в село Шуменци експрезидентът и бивш лидер на СДС Петър Стоянов.

Той беше сред гостите на тържествата по случай 92-та годишнина от Тутраканската епопея в мемориалния комплекс "Военно гробище" край селото.

Според Петър Стоянов проблемът на десницата сега не е в избирателите, нито в платформите на десните партии, а в натрупаното тежко наследство от десницата през годините.

"Убеден съм, че сега, година преди парламентарните избори, е моментът лидерите на парламентарната десница в България да направят най-голямата услуга на десния и десноцентристкия електорат, да направят крачка назад и да дадат възможност на нови лица да излязат в челото на българските десни партии", заяви бившият лидер на сините.

По думите му този оздравителен процес може да започне веднага и ако това стане, на следващите избори в България ще има силна и автентична десница.