Лидерът на СДС Петър Стоянов е разговарял с бившия президент на САЩ Бил Клинтън по време на годишната среща на фондацията на Клинтън в Ню Йорк

Стоянов, който бе президент на България от 1997 до 2002 г., е член на борда на фондацията и отговаря за Източна Европа, уточняват от пресцентъра на СДС.

Фондацията организира и тридневна среща на над 50 бивши и настоящи президенти и премиери от цял свят, на която се обсъждат глобални теми като борбата с бедността, здравеопазването, избягването на етнически и религиозни конфликти.

"Преди години май само ти вярваше, че България ще се приобщи толкова бързо към Европейския съюз", обърнал се Бил Клинтън към Стоянов минути преди да открие форума.

Стоянов е разговарял за бъдещото еврочленство на страната ни и с бившия генерален секретар на НАТО Хавиер Солана, който сега е върховен представител по външната политика и сигурността в ЕС.

Преди официалното откриване на тридневната срещата лидерът на СДС е разговарял и със собственика на компютърния гигант "Майкрософт" Бил Гейтс.
Двамата се запознали преди няколко години на Световния икономически форум в швейцарския курорт Кран Монтана.