По искане на ДСБ шефт на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Минчо Спасов свиква извънредно заседание, на което е поканен директорът на ДАНС Петко Сертов. Това съобщи БНР.

Сертов е поканен на заседанието във връзка с оповестените вчера данни, че служители на ДАНС са искали телефонни разпечатки на група депутати, включително и на ръководството на вътрешната парламентарна комисия.

Припомняме, депутатът от БСП Татяна Дончева заяви от своя страна в кулоарите на парламента, че мисли, че е била обект на подслушване.

Тя потвърди, че депутати са констатирали, че са искани разпечатки на техни телефони и не отрече, че сред тези депутати е и председателят на вътрешната комисия Минчо Спасов.

По случая главният прокурор Борис Велчев заяви, че парламентарната вътрешна комисия има план за това какво ще прави и добави, че прокуратурата има своето място в действията, които ще бъдат предприети.

„Това, което обаче става, ако действително е станало по начина, по който го разбираме, е абсолютно недопустимо и очевидно трябва да се вземат мерки," подчерта Борис Велчев.