Искам да подчертая, че периодът, когато високопоставени служители на МВР са прикривали разработки, е отминал.
С такива хора сме се разделили отдавна и не трябва да има никакво съмнение в това.

Това каза министърът на вътрешните работи Румен Петков след откриването на днешното коледно-новогодишно тържество за деца на загинали служители и инвалиди от системата на МВР.

Министър Петков уточни, че е запознат с материалите, свързани с името на Александър Петров, но не би искал да коментира, за да не се получи това като опит за влияние върху работата на служителите на МВР и работата на прокурора.
Припомняме, вчера стана ясно, че ръководсството на Комисията по хазарта е разследване от прокуратурата.

Остроумие
На въпрос готов ли е да се раздели със своя шеф на политическия кабинет, ако бъде доказана вината му, Румен Петков уточни, че не е готов да се раздели само с жена си и двете си деца.

Член на комисията е и шефът на политическия кабинет на Петков - Александър Петров, който от вчера е в отпуск по лична молба - за да не влияе върху разследването.
Министърът на вътрешните работи уточни, че тази негова теза е съзнателно избрана политика на министерството и на правителството като цяло.

Министър Петков допълни, че МВР няма да прави компромиси при никакви обстоятелства, защото отдавна е отминал периода, когато са прикривани преписки, свързани с дейността на високопоставени служители на МВР.
Не бива да смятаме, че единствено Петров може да бъде възприеман като събирателен образ на правонарушител, който единствен издава нелегитимни разрешения, коментира Петков.

Аз самият настоях на случая да се даде публичност, уточни министърът на вътрешните работи, като допълни, че в момента, в който е получил сигнал за това нарушение от съответната служба, той е поискал да бъде запозната със случая Върховна касационна прокуратура и да бъдат взети всички необходими мерки за разясняването му.

Министър Петков уточни, че добре разбира обществената нагласа, интереса на обществото и медиите към определен вид събития, свързани с дейността на МВР, но лично той не намира случая за прецедент.

На въпрос готов ли е да се раздели със своя шеф на политическия кабинет, ако бъде доказана вината му, Румен Петков уточни, че не е готов да се раздели само с жена си и двете си деца.