Премиерът Кирил Петков разговаря с представители на партия "Възраждане".

Това се е случило, след като министър-председателят е дал отрицателен PCR тест за коронавирус.

Сред участниците от "Възраждане" са заместник-председателите на партията - Цончо Ганев и адв. Петър Петров, както и доц. Атанас Мангъров в качеството му на здравен експерт на формацията.

Тема на срещата са мерките срещу коронавируса и зеленият сертификат, за чието отпадане настояват от "Възраждане".

След срещата от "Възраждане" съобщиха, че тя е преминала конструктивно и се е стигнало до някои решения.

Поискахме моментално отпадане на зелените сертификати, което не този етап беше отказано, посочиха от партията, цитирани от bTV.

Цончо Ганев обясни, че ще бъде сформирана работна група с учени, които защитават тезата, че мерките трябва да продължат, както и учени като доц. Атанас Мангъров, които са на обратната позиция. В тази работна група ще има и представители на "Възраждане", един от които е Деян Николов, който е статистик и ще може да се обработват данни, които ще се предоставят на МЗ по отношение на заболеваемостта и смъртността. Работната група ще функционира поне 2 седмици, след което ще бъде изготвен доклад до премиера.

Припомняме, до днес Петков беше под карантина заради положителен резултат за коронавирус на председателя на Народното събрание Никола Минчев след провелия се в понеделник Консултативен съвет за национална сигурност при президента.

Петков непреклонен за зеления сертификат, но кани протестиращите на разговор

Петков непреклонен за зеления сертификат, но кани протестиращите на разговор

Премиерът уважавал правото на протест, но не работи под натиск