Два плана за формиране на кабинет, ако вотът на недоверие мине или не мине, има премиерът Кирил Петков. Това каза той пред журналисти след края на дебата днес в парламента. Вотът на недоверие ще бъде гласуван утре вечер на извънредно заседание на парламента.

"Първият мандат идва при нас, имаме 7 дни да разговаряме с различни депутати, има още хора, които се колебаят. План Б - получаваме пълния мандат и трябва да продължим с инициативата, че НС може да се управлява и да има мнозинство с независими депутати", поясни той. Надеждата на премиера обаче е вотът да не мине.

На въпрос Петков уточни, че "не може да се направи сделка с хора, които са били част от антикорупционния модел - с ДПС, не може и с "Възраждане", в ИТН - имало свестни хора, които се чудят как да вземат правилното решение. "Всички разбират, че Слави Трифонов направи необмислена постъпка, риск за държавата и трето - може би символ на задкулисие", коментира министър-председателят.

На въпроса за решението за Република Северна Македония Кирил Петков, каза, че когато отиде в Брюксел, ако няма решение от Народното събрание, ще каже, че такова няма и той не може да промени позицията на страната, докато няма такова.

Кирил Петков обеща: Следвам волята на парламента за РСМ

Кирил Петков обеща: Следвам волята на парламента за РСМ

Сега е историческият шанс на президента да върне това, което народът му даде

След приключване на дебата в парламента Кирил Петков излезе при протестиращите в подкрепа на правителството.