Разработка по Иван Иванов няма.
Това заяви министърът на вътрешните работи Румен Петков, цитиран от БНТ, по повод скандала с вече бившият заместник-директор на ГДБОП.

Министър Петков каза, че се надява до дни Държавната агенция за национална сигурност и прокуратурата да бъдат готови с доклада по случая. Той трябва да бъде внесен в Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Ако има хора, които са прикривали изнасянето на класифицирана информация от МВР, те ще се разделят с министерството, подчерта министър Петков.

„На мен не ми е докладвано нищо по Иван Иванов. Казвам го съвършено ясно и ако е имало информация и тя е била спестява на определени нива в службите, тези която са я спестявали, просто ще се разделят с министерството", заяви министърът.

По думите му този случай е повод да бъде направен един сериозен преглед на работата със специални разузнавателни средства и да се направят и корекции на нормативната уредба.

"Искам да подчертая, че хората, които са прикривали или не информирали, ако има такава информация, ще го отнесат по най-категоричен начин", каза още Петков.