Възможността за разширяване на газовата инфраструктура на територията на България за гарантиране на енергийните доставки в региона обсъдиха енергийният министър Теменужка Петкова с председателя на управителния съвет на ПАО "Газпром" Алексей Милер. 
На срещата присъства и изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" ЕАД Владимир Малинов, съобщиха от министерството на енергетиката.

ЕС прекратява антимонополното разследване срещу Газпром без глоба?

ЕС прекратява антимонополното разследване срещу Газпром без глоба?

Очаква се руският енергиен гигант да се отърве без глоби

Страните обсъдиха ползотворното съвместно сътрудничество в областта на природния газ, което продължава вече 40 години. Алексей Милер показа на Петкова на какво ниво е проекта Турски поток.

Енергийният министър информира руската страна за напредъка по изграждане на транзитния газопровод между България и Турция в участъка Лозенец-Недялско. Изграждането на двадесеткилометровата газопроводна отсечка ще повиши сигурността и капацитетните възможности на съществуващата транзитна газопреносна мрежа в България.

Готова е първата тръба на газопровода "Турски поток"

Готова е първата тръба на газопровода "Турски поток"

Обмислят продължаване на "Турския поток" през България и Сърбия или Гърция и Италия

Двете страни се съгласиха, че сътрудничеството в газовия отрасъл ще е сред основните теми и на следващото заседание на българо-руската работна група "Енергетика".
Тя е част от Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество между Република България и Руската федерация. Очаква се следващото заседание на комисията да се проведе до края на 2018 година.