Столична община апелира всички софиянци да запазят спокойствие - всички ватмани могат да управляват трамвай и са квалифицирани за това.

Съобщението си общината публикува като отговор на получени сигнали от обезпокоени граждани, че неквалифицирани водачи управляват трамваи. Сигналите са получени във връзка в рекламен клип на БСП, в който премиерът Сергей Станишев управлява ретро трамвай, а министърът на културата Стефан Данаилов с бомбе се качва на мотрисата.

Гарантираме, че в градския транспорт няма опасност пътниците да попаднат в трамваи, управлявани от неподготвен водач като Сергей Станишев."

Ватманите в градския транспорт са квалифицирани, преминали са 3- месечен курс на обучение и всички те имат положен изпит и свидетелство за управление. Още преди курса кандидат- водачите полагат психо-тест и представят медицинско свидетелство за здравословно състояние, уверяват от Столична община.

Също така от общината призовават гражданите при слизане и качване от превозните средства да използват спирките на градския транспорт.

Предупреждаваме, че предложеният в клипа на БСП начин е опасен и крие рискове за тяхното здраве.

Напомняме на гражданите, че комунистическите идеи не са превозен документ и столичният електротранспорт разполага с модерна работеща тикет- система.

По повод получените сигнали Столична община изпрати запитване до КАТ дали лицето Сергей Димитриевич Станишев разполага с документ за управление на трамвайна мотриса.