Пиша едновременно три книги - две на български и една на английски. Едната е задължителна за всеки държавник и се казва "Президент в трудни години", като в нея ще извадя ключови речи и послания от мандата. Втората книга се казва "Извадки от моя дневник" и ще е моето лично послание към българския народ. По времена президентския си мандат изписах 7 дебели тефтера. Писах, когато ми беше тежко.

Това коментира бившият държавен глава Росен Плевнелиев в интервю за Нова телевизия.

"Аз съм един от малкото независими политици. Такъв останах до края на мандата ми. Имаше съмнения, че ще обединя дясното, че ще направя собствена партия, че имам таен план. Е, нямам. Създадох Фондация "Решение за бъдещето" и беше регистрирана преди няколко дни. Ще ходя в университетите, ще работя с читалищата, с НПО. В нея всеки може да дарява - дали 5 лева или повече", посочи той.

Бившият държавен глава коментира, че очаква тежки избори между стари и нови. Плевнелиев обяви, че ще гласува като активен гражданин, но ще пусне бюлетина във Вашингтон.

От седмици не бил говорил с нито един политически лидер. За отношенията между него и Румен Радев, Плевнелиев заяви: "Готов съм да помогна на президента Радев с каквото мога. Той досега не ме е търсил."

Той е убеден, че България трябва да излъчи час по-скоро еврокомисар. По негови думи не е редно да нямаме такъв месеци наред.

"Не победата е моята цел, а пътят. След трагедията със смъртта на детето ми, искам да видя само добри дела. Понякога си казвам, че съм бил сякаш 10 години в казармата. Сега се разхождам свободно. Приятели, които не бях виждал с години, започнаха да ме търсят отново. Вря и кипя от идеи. Планирам да ходя и на концерти, вече си купих билети за първите два", разкри Росен Плевнелиев.

А на видно място в кабинета си държал каската, с която е откривал отсечки на магистрали като регионален министър.