Цялата изпълнителна власт да си свърши работата по отношение на случая с Катуница. За това призова кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев на излизане от КРИБ, където се срещна с ръководството на работодателската организация.

Изпълнителната власт трябва да се отчита по дни и тогава ще има по-различна ситуация - когато виждаме конкретния й прогрес, както и на компетентните органи във възстановяването на справедливостта и наказването на виновните. Толкова елементарно, категорично заяви ексминистърът.

По думите му скандалът в Катуница вече се използва в изборите.

Плевнелиев подчерта, че при обиколките си из страната се убеждава, че хората имат друг дневен ред. „Българите са символ за междуетническо разбирателство, хора, които са добри комшии," каза той и добави, че живеем прекрасно заедно и че единственото, което трябва да стане оттук нататък е наистина да си повярваме, че това е голямо постижение на България.

България в цялата си история е правила едно и също нещо - добросъседство, продължи кандидатът за „Дондуков" 2 и добави - това е, което виждам в регионите и ме изпълва с увереност, че ще минем през този чисто криминален случай по един много ясен и категоричен начин.