Няма да скрия, че подкрепата на сериозна партия като БСП ме ласкае, защото това означава, че си върша работата.

Това заяви кметът на Пловдив Славчо Атанасов, помолен да коментира заявената преди дни подкрепа на лидера на БСП Сергей Станишев, съобщава радио Пловдив.

Според Атанасов българинът вече е преодолял синдрома на разделението и започва да се превръща в европейски избирател, като гласува за този, който мисли, че ще му свърши работата, а не за политическа сила, както гласува Европа особено на общински избори.

Също днес заместник- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини Славчо Атанасов в политическо хамелеонство и близки отношения с бизнесмена Георги Гергов.

Атанасов отговори и на въпрос не се ли опасява, че със заявената от левите подкрепа ще бъде въвлечен в политическа интрига и че това може да попречи на подписването на политическо споразумение.

Припомняме, настоящият кмет на Пловдив Славчо Атанасов бе избран на предишните местни избори с подкрепата на коалицията ГЕРБ - ВМРО.

Малко обаче след встъпването му в длъжност коалицията се разпадна и управлението му бе подкрепено от групата на общинските съветници от БСП. Последва и ротация на заместник-кметове.

За последния сменен заместник-кмет бе съобщено днес. Кметът Славчо Атанасов е поискал оставката на заместника си Ганчо Колаксъзов, заради несправяне със социалната политика в общината. Колаксъзов, който беше избран на поста от квотата на БСП, трябва да си подаде оставката в петък, в противен случай ще бъде уволнен - обяви кметът Атанасов.

От близо половин година град Пловдив се намира в една своеобразна войнас правителството на Бойко Борисов по повод спирането на заема от ЕВБР от страна на министър Симеон Дянков, както и по въпроса за приемането на столичния боклук и заплащането за това.