Ангажиментът на правителството не само ще продължи, а ще продължи със същото темпо, със същата воля и същата прозрачност.
Така вицепремиерът Мeглена Плугчиева коментира управлението на евросредствата от страна на българското правителство.

Днес тя тържествено откри третото заседание на Комитета за наблюдение на националната стратегическа референта рамка.

Плугчиева подчерта, че по отношение на взаимодействието на българските институции и главна дирекция ОЛАФ „има качествен напредък".
Тя акцентира и върху взаимодействието с всички правораздавателни органи в България, което „се намира на един качествено нов етап с много подобрена координация с видими послания към обществото".
Според вицепремиера упреците, които България получи от страна на ОЛАФ вече са „етап, през който България успешно преминава".

България показа и все повече ще показва, че е един заслужил член на ЕС, добър и силен партньор в този съюз, който носи много повече предимства и силни страни, отколкото слабости и недостатъци, категорична е Плугчиева.

Вицепремиерът подчерта пред всички членове на комитета за наблюдение изключителната важност на подобряването на административния капацитет на България не само в количествено, но и в качествено отношение.
Тя изрази надеждата си, че всички държавни институции ще продължат работата си „със същото темпо и със същата ангажираност, за да има конкретни и ясни резултати".

Очаква се Европейската инвестиционна банка до няколко месеца да отвори бюро в България, което да консултира големите инвестиционни проекти, кандидатстващи за финансиране по европрограмите.

Средствата за програма „Джереми" ще бъдат увеличени и по този начин ще бъде подпомогнат директно малкия и среден бизнес в България, съобщи още вицепремиерът Мeглена Плугчиева.

На заседанието на комитета по наблюдение присъства и финансовият министър Пламен Орешарски, който подчерта още веднъж, че един от „ключовите фокуси" в изграждането на следващия бюджет трябва да е управлението и стимулирането на публичните инвестиции.